Bij MeetDistrict noemen we onszelf graag ‘The Home of Brave Innovators’. Logisch dus dat we onze gebouwen en infrastructuur zodanig benaderen dat het de mensen eer aandoet die er gebruik van maken. De vier MeetDistrict-locaties zijn uitgerust met faciliteiten en technologieën die een efficiënte manier van werken garanderen, en ook hun interieur werkt subtiel creativiteit, bedrijvigheid en productiviteit in de hand. Lees hier hoe technologie en infrastructuur het MeetDistrict-concept ondersteunen bij het bereiken van de best mogelijke werkomgeving.

Iedere ruimte zijn functie

Elke ruimte in MeetDistrict werd zodanig ontworpen dat de functie hiervan optimaal kan worden vervuld. Ten eerste bieden de grote bureaus in onze werkruimtes voldoende ruimte voor je werkbenodigdheden en garanderen ze een goede ergonomie. We benadrukken het belang van voldoende ruimte tussen de verschillende werkplekken en de muren van je kantoor om een open gevoel te creëren waar je geest zonder beperkingen zijn gang kan gaan. We voerden licht- en kleurstudies uit om tot de perfecte mate van Kelvin, lichtspreiding en een passend kleurenpalet te komen dat alertheid en productiviteit ondersteunt. Op die manier wandel je letterlijk je focus-modus in als je je kantoor binnenkomt.

In onze MeetBoxes en EventSpaces creëren warme kleuren en luxueuze details zoals lichtarmaturen een comfortabele en veilige sfeer waarin deelnemers vrijelijk ideeën en discussies kunnen laten stromen. Naast basisvoorzieningen zoals notitiemateriaal zijn deze ruimtes uitgerust met presentatieschermen die daarbovenop je tijdsbeheer ondersteunen dankzij een overzicht van de dagelijkse MeetBox-boekingen. Ook de gedeelde ruimtes werden op deze manier benaderd. Een lagere mate van Kelvin, warmere kleuren en luxueuze materialen zorgen voor een knus effect dat je helpt om bij te komen van de intense focus in je werkruimte of MeetBox.

Serendipiteit als concept

Members worden aangemoedigd om hun gesprekken te voeren in de gedeelde PhoneBooths en om te lunchen of hun kopje koffie uit te schenken op de MarktPlaats. Niet alleen omdat iedere ruimte zijn eigen functie kent zoals hierboven al werd aangehaald, maar ook om ervoor te zorgen dat men niet de hele dag op dezelfde plek blijft zitten. Daarbovenop maakt het beperkte aantal van deze gedeelde faciliteiten de weg vrij voor tal van toevallige ontmoetingen. Haal daar je voordeel uit! Wie weet welke geweldige business-opportuniteit er voor het grijpen ligt bij de koffieautomaat, of welke vriendelijke begroeting in de gang leidt tot een nieuwe samenwerking?

Digitale omgeving

De beste infrastructuur is een slimme infrastructuur. Bijna iedere ruimte op de vier verschillende MeetDistrict-locaties is gekoppeld aan de MeetDistrict-applicatie. Deze app geeft toegang, dient als boekingstool, verbindt het scherm van je MeetBox met je computer, regelt temperatuur en ventilatie, en nog zoveel meer. Persoonlijke service met de glimlach zullen we weliswaar nooit uit het oog verliezen, maar deze technologische integratie is een ongelooflijke troef die Members en bezoekers het comfort biedt om zich zelfstandig te bewegen in MeetDistrict met slechts één klik op je smartphone.

Naast de integratie in fysieke ruimtes is de software van de app ook verbonden met een Kiosk bij de FrontDesk en een online klantenportaal. Hospitality en administratieve ondersteuning worden dus toegevoegd aan de lange lijst van voordelen die deze technologische infrastructuur al te bieden had. De data die door deze slimme infrastructuur wordt verzameld, ondersteunt daarbovenop het duurzaamheidsmanagement van MeetDistrict. Meten is namelijk weten, en zo berekenen we efficiënt hoe we bepaalde energieverbruikers zoals licht, ventilatie en elektriciteit in toom kunnen houden.

Gecertificeerd en toegewijd

De Belgische Codex voor Welzijn op het Werk bestaat uit 10 hoofdstukken over maatregelen ter bevordering van de veiligheid en gezondheid van werknemers, waaronder de minimale hoeveelheid daglicht in werkruimtes, verplichte zuurstofniveaus, het aantal sanitaire voorzieningen, etc. MeetDistrict beschouwt dit document als de ultieme basis en zet zich in om deze maatregelen en adviezen te overtreffen om een optimale service en infrastructuur te garanderen.

Zo creëert de grote hoeveelheid ramen bijvoorbeeld een fysiek open en dynamische sfeer die inspiratie opwekt enkel door maar door de gangen te lopen. Een ander voorbeeld is dat op iedere locatie een zorgvuldig samengestelde oppervlakteverdeling van de verschillende soorten ruimtes het optimale gebruik van de vestiging garandeert. Deze toewijding aan uitmuntendheid leidde tot het behalen van het ISO 9001-certificaat, wat onze toewijding aan het respecteren van het wettelijke kader met betrekking tot kwaliteitsprocedures aantoont.

Conclusie

Hoe creëert MeetDistrict de best mogelijke werkomgeving? Door te streven naar uitmuntendheid en niet bang te zijn om werk-, vergader- en pauzeruimtes van elkaar te scheiden om de optimale functionaliteit van elke ruimte te bereiken. De architectonische en technologische lay-out van elke locatie is zorgvuldig samengesteld om focus, vrije communicatie en nieuwe verbindingen tot stand te brengen. Productiviteit wordt niet enkel gestimuleerd door subtiele esthetische kenmerken zoals kleur- of materiaalkeuze, ook de intern ontwikkelde software draagt bij aan de beleving van de MeetDistrict-ervaring.

De combinatie van een zorgvuldig samengesteld interieur, een ultramoderne technologie en het streven naar uitmuntendheid resulteerde in het behalen van de ISO 9001-certificering die garant staat voor kwaliteit. Een mooie bekroning van MeetDistricts belofte aan haar Members; hen te verwelkomen in de best mogelijke werkomgeving die ze zich maar kunnen wensen.

Share on

Mis geen enkel inzicht!

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg de laatste trends in werkplekinnovatie.
Newsletter

We care about the protection of your data. Read our Privacy Policy.

MeetDistrict HQ

  • ma - do 08:00-18:00
    vr 08:00-17:00
    za, zo & feestdagen gesloten
Newsletter