De klimaatverandering dient zich aan; daar kunnen we niet omheen. Nu onze economische realiteit zich moet schikken naar de draagkracht van Moeder Aarde, is het voor bedrijven lastiger dan ooit om de balans te behouden tussen ecologische verantwoording en professionele groei. Vanaf het begin heeft MeetDistrict zich gericht op het bieden van een duurzame werkomgeving zonder in te boeten aan kwaliteit. Meer nog: het doel is om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Hoe? Hieronder enkele concrete voorbeelden.

1. Biologisch afbreekbaar servies en recycling-partners

Afgezien van inox bestek en een Dopper-fles voor elke nieuwe Member, werkt MeetDistrict enkel met biologisch afbreekbaar wegwerpservies. En daar is een goede reden voor, gezien het dagelijks schoonmaken van enorme hoeveelheden herbruikbaar servies absoluut geen duurzame zaak is. In plaats daarvan stelt MeetDistrict borden en bekers vervaardigd van suikerriet en PLA ter beschikking die 90 dagen na gebruik volledig transformeren tot compost, zolang ze maar correct worden weggegooid bij het restafval. Voor papieren handdoeken en bekers voor warme dranken wendt MeetDistrict zich tot Nespresso en Tork, die een streng duurzaamheids- en recyclagebeleid voeren. Op iedere locatie worden MeetDistrict Members en hun bezoekers namelijk vriendelijk verzocht hun papieren handdoekjes en koffie- en theebekers in de daarvoor voorziene afvalbakken te deponeren, om zo een correct recyclageproces van deze producten te garanderen.

2. Groene en non-nucleaire elektriciteit

MeetDistrict gebruikt uitsluitend groene en non-nucleaire elektriciteit. MeetDistrict Diegem in het bijzonder is een locatie die bijna uitsluitend draait op 100% hernieuwbare elektriciteit. Bovendien wordt die op deze locatie opgewekt via een ondergronds magnetisch veld, wat een duurzamere manier is om energie op te wekken dan wanneer je dat zou doen via luchtstromen van buitenaf. Op de andere locaties werden ondertussen studies opgezet om ook uiteindelijk de overstap te maken naar warmtepompen in plaats van enkel aardgas te gebruiken.

3. Optimaal gebruik van HVAC-systemen

HVAC staat voor verwarming, ventilatie en airconditioning en speelt een enorm belangrijke rol voor je algemene gezondheid. Daarom worden er elke dag duizenden kubieke meters verse lucht binnen alle MeetDistrict locaties gepompt, wat van HVAC de grootste energieverslinder maakt. Om de impact op het milieu alsnog zo klein mogelijk te houden, wordt optimaal gebruikgemaakt van de aanwezige systemen. Ten eerste door condensatieketels te gebruiken, of door in MeetDistrict Gent gerecycleerde energie af te nemen van de ringleiding van het voetbalstadion. Ten tweede door overmatig energieverbruik te vermijden.

4. Meten is weten

De combinatie van een slimme infrastructuur en sterke gebouwbeheersystemen stelt MeetDistrict in staat om alle energieverbruikers optimaal in te zetten. Deze systematisering wordt permanent gemonitord en continu geoptimaliseerd, waardoor deze een idee geeft van de exacte tijd en de exacte hoeveelheid energie die nodig is om een ruimte op temperatuur te krijgen in de juiste omstandigheden. Wat dan ook de weg vrijmaakt voor een volledige automatisering hiervan in de toekomst.

5. ISO-certificering

MeetDistrict behaalde maar liefst drie verschillende ISO-certificaten: ISO 9001, ISO 45001 en ISO 50001. De eerste normering staat garant voor kwaliteit en bewijst dat het wettelijke kader met betrekking tot milieuprocedures wordt gerespecteerd. De tweede voor veiligheid en gezondheid, wat bewijst dat gezonde werkomstandigheden worden gegarandeerd. De laatste voor energie en energiebeheer, wat bewijst dat het energieverbruik zowel wordt gecontroleerd als geoptimaliseerd, en zoveel mogelijk wordt beperkt.

Conclusie

Het combineren van duurzaamheid met kwaliteit, luxe en comfort is niet bepaald een sinecure. Desalniettemin laat MeetDistrict het ene het andere niet uitsluiten. Door samen te werken met ecologisch verantwoorde leveranciers, zich te engageren voor verschillende ISO-normeringen en permanente observaties en optimalisaties uit te voeren, is MeetDistrict goed op weg om het uiteindelijke doel te bereiken. Namelijk een 100% duurzame en hernieuwbare speler worden in de huidige bedrijfswereld.

Share on

Mis geen enkel inzicht!

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg de laatste trends in werkplekinnovatie.
Newsletter

We care about the protection of your data. Read our Privacy Policy.

MeetDistrict HQ

  • ma - do 08:00-18:00
    vr 08:00-17:00
    za, zo & feestdagen gesloten