Nog al te vaak is het zo dat de grenzen tussen werk- en privéleven vervagen, vooral voor wie veel van thuis werkt. Nochtans bevordert het vinden van de juiste balans tussen professionele en persoonlijke verantwoordelijkheden ons individuele geluk en algeheel welzijn. Dit delicate evenwicht kan behaald worden dankzij weloverwogen keuzes, tijdsplanning en de beschikbaarheid van een omgeving die een work-life balance ondersteunt. MeetDistrict is zich bewust van de impact van een gezonde work-life balance en ontwikkelde daarom een werkomgeving die dit evenwicht mogelijk maakt. Hoe precies, lees je hieronder.

Duidelijke grenzen

Duidelijk gedefinieerde grenzen creëren een mentale scheiding, waardoor je je aandacht zonder voortdurende overlapping van professionele en persoonlijke bekommernissen op één aspect kan richten. Spreek daarom duidelijk uit welke tijd je nodig denkt te hebben voor werkgerelateerde zaken en welke tijd nodig is voor je privéleven. De specifieke plaats waar je aan het werk bent is daarbovenop een duidelijke indicatie van de modus waarin je werkt, en bij MeetDistrict is er geen gebrek aan opties om te beantwoorden aan die verschillende modi.

Een toegewijde werkplek

Naast het aanwijzen van psychologische grenzen, creëert het bepalen van een toegewijde werkplek een fysiek onderscheid tussen de professionele en persoonlijke omgeving; zij het thuis of op kantoor. MeetDistrict streeft ernaar om zo’n toegewijde werkplek te zijn die het begin en het einde van een werkdag aangeeft, afleidingen minimaliseert en ervoor zorgt dat je geconcentreerd en productief kan werken.

Regelmatige pauzes

Korte en regelmatige pauzes helpen je om tijdens de werkdag een sterke focus en een hoog energiepeil aan te houden. Bovendien gaan pauzes vaak gepaard met fysieke beweging, wat een zeer welkome onderbreking vormt van onze sedentaire levensstijl en zo makkelijk kan zijn als een wandelingetje naar de koffiehoek. Specifiek daarom voorziet MeetDistrict slechts enkele Nespresso™-machines per locatie; enkele stappen in ruil voor je kopje koffie dus!

Relaties bouwen

Naast de loutere beschikbaarheid van een gedeelde kantoorinfrastructuur, kan het belang van een gemeenschapsgevoel en de mogelijkheid tot netwerken niet genoeg worden benadrukt. Gedeelde ervaringen, samenwerkingen en evenementen vormen het kader om belangrijke relaties op te bouwen die verder gaan dan professionele interacties alleen. Van geïmproviseerde brainstormsessies tot georganiseerde netwerkevenementen, MeetDistrict biedt voldoende ruimte aan die aanzet om ideeën, vaardigheden en expertise uit te wisselen. Onze Community is een levendig ecosysteem waar diverse talenten samenkomen en waar successen collectief worden gevierd. 

Pendeltijd

Het dagelijkse woon-werkverkeer kan dienen als de overgang tussen de cruciale grens van het persoonlijke en professionele leven. Terwijl je van en naar het werk reist, vindt er een symbolische mentaliteitsverandering plaats. De reistijd naar het werk leent zich perfect om je mentaal voor te bereiden op de dagelijkse uitdagingen en verantwoordelijkheden, of om relevant nieuws uit de sector in te halen. De terugreis is ideaal om te genieten van een goed boek of een informatieve podcast, of om gewoon even de tijd te nemen voor persoonlijke reflectie zodat de werkdag wordt afgesloten op een ontspannen manier.

Conclusie

MeetDistrict erkent de diepgaande impact van een goede work-life balance op zowel professioneel als persoonlijk vlak en streeft ernaar om werkomgevingen te creëren die bevorderlijk zijn voor welzijn, flexibiliteit en emotionele balans. Want je zal zien: op lange termijn is het net die balans die meer geluk, productiviteit en succes oplevert.

Share on

Mis geen enkel inzicht!

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg de laatste trends in werkplekinnovatie.
Newsletter

We care about the protection of your data. Read our Privacy Policy.

MeetDistrict HQ

  • ma - do 08:00-18:00
    vr 08:00-17:00
    za, zo & feestdagen gesloten