Het begin van een nieuw kalenderjaar is het ideale moment om zowel professioneel als persoonlijk stil te staan bij de toekomst. We kijken terug op onze prestaties en uitdaginen van de afgelopen 12 maanden en denken na over hoe we ons willen ontwikkelen tijdens het komende jaar.

Goede voornemens zijn een goede manier om ons huidige gedrag in vraag te stellen. Ondersteunt dit ons bij het achternagaan van onze vooropgestelde doelen? Of staat het ons net in de weg? Het definiëren van voornemens alleen al stuurt ons richting specifieke doelstellingen en creëert een gevoel van doelgerichtheid.

Op de MarktPlaatsen van MeetDistrict zijn goede voornemens ieder jaar in januari weer een veelbesproken onderwerp tussen de Members. En aanmoedigend als we zijn, juichen we actief de voornemens toe we vaak horen passeren.

Carrièreontwikkeling

Wanneer Members specifieke doelen uiten voor het komende jaar, identificeren ze meteen ook welke vaardigheden aansterking nodig hebben om deze te behalen. MeetDistrict organiseert regelmatig trainingen en informatieve sessies die Members kunnen volgen afhankelijk van hun groeipotentieel. Dit kan een technische vaardigheid zijn, een soft skill zoals onderhandelen, presenteren, of een stoomcursus in de nieuwste sleuteltechnologie.

Het opbouwen van professionele relaties en netwerken

MeetDistrict bestaat uit een levendige Community van ambitieuze professionals vanuit allerlei verschillende sectoren. Collega’s, managers, sparringpartners, mentors, prospects en potentiële partners ontmoeten elkaar op de gemeenschappelijke MarktPlaats die de perfecte uitvalsbasis vormt van tal van samenwerkingsopportuniteiten.

Gezondheid en welzijn

Aan het begin van het jaar nemen mensen zichzelf vaak voor om van zelfzorg een prioriteit te maken. Alleen al dankzij de goede bereikbaarheid van meerdere locaties dichtbij verschillende Belgische steden, promoot MeetDistrict het nastreven van een gezonde work-life balance. Daarbovenop creëert MeetDistrict de ideale omgeving om mensen energiek en gelukkig te houden dankzij de integratie van een technologische infrastructuur die een optimale gevoelstemperatuur, luchtkwaliteit en verlichtingsomstandigheden garandeert. Members kunnen zich ook terugtrekken in stille ruimtes om gefocust te werken in een stress-arme omgeving.

Jammer genoeg halen veel goede voornemens de maand februari echter niet, ondanks de oprechte toewijding daartoe tijdens januari. Grijp daarom de vijf onderstaande tips vast om ze deze keer wél vol te houden.

1. Wees specifiek en realistisch

Doelen en voornemens werken beter wanneer ze specifiek gedefinieerd en haalbaar zijn. Of het nu gaat om het bevorderen van je carrière, het verwerven van nieuwe vaardigheden of het bereiken van een specifieke mijlpaal; je doelen moeten zo specifiek mogelijk, realistisch en haalbaar genoeg zijn om frustratie te voorkomen en je gemotiveerd te houden.

2. Werk met concrete tussenstappen

Zodra je professionele doelen gedefinieerd zijn, splits je ze best op in kleine, concrete tussenstappen. Dit stelt je in staat om je voortgang bij te houden en maakt het hele proces beheersbaar.

3. Prioriteer en focus

Je limiteren op slechts een handvol belangrijke doelen vergroot je kans op succes en voorkomt dat je jezelf in te veel bochten wringt. Wees kritisch over je voornaamste professionele verbeteringspunten en geef zo de voorkeur aan de meest relevante en impactvolle voornemers die je carrière vooruit helpen.

4. Bepaal een tijdschema

Een doel zonder deadline is slechts een droom. Het is essentieel om elke stap naar het bereiken van je doelen binnen een realistisch tijdschema te laten passen. Een tijdschema creëert een gevoel van urgentie, houdt je op koers, en laat ruimte voor aanpassingen wanneer dat nodig is.

5. Stel een accountability partner aan en zoek ondersteuning

Iemand aan wie je verantwoording moet afleggen, kan je toewijding daadwerkelijk vergroten. Het delen van werkgerelateerde voornemens met collega’s kan een krachtige motivator zijn. Naast aanmoediging en positieve feedback, kan je hier ook samenwerkings- en netwerkmogelijkheden uit halen.

Onthoud deze tips tijdens het nastreven van je doelen. Wees vooral niet te streng voor jezelf als je tegenslagen tegenkomt en vier je prestaties ook doorheen het jaar. Daarbovenop is flexibiliteit essentieel bij het nastreven van goede voornemens. Sta open voor het aanpassen van je doelen op basis van veranderende omstandigheden of nieuwe opportuniteiten. Weet dat de reis net zo belangrijk is als de bestemming, dus als doorheen het jaar de focus behoudt, kijk je tegen december terug op een prachtig parcours van behaalde successen.

Share on

Mis geen enkel inzicht!

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg de laatste trends in werkplekinnovatie.
Newsletter

We care about the protection of your data. Read our Privacy Policy.

MeetDistrict HQ

  • ma - do 08:00-18:00
    vr 08:00-17:00
    za, zo & feestdagen gesloten
Newsletter