Op je werk ben je maar beter productief. En hoewel sommige mensen gezegend zijn met een productiviteitsvermogen van formaat, kunnen velen van ons best nog wat hulp gebruiken om het meeste uit de dag te halen. Een truc om professioneel zo productief mogelijk te zijn, is bijvoorbeeld de inrichting van je werkplek door het samenbrengen van verschillende creatieve en praktische elementen die je op een subtiele manier helpen om veel meer werk te verzetten. In deze blog tonen we hoe je een productieve werkplek creëert en hoe de verschillende MeetDistrict-locaties je alvast helpen bij het optimaliseren van je werkdag.

Vind een systeem

Neem controle over je werkruimte en tijdsindeling. In de eerste plaats door je werkplek netjes te houden; gebruik lades, planken of allerhande opbergruimte om je documenten en benodigdheden netjes opgeruimd te houden. Door digitaal te werken, zal je daarbovenop papierrommel beperken. Houd daarnaast je tijdsbesteding in de gaten door hulpmiddelen te gebruiken die je helpen bij een effectief beheer van je taken; zoals kalenders, planners of productiviteits-apps.

Ergonomische opstelling

Investeer in een comfortabele stoel en zorg ervoor dat je computerscherm op ooghoogte staat. Zo vermijd je lichamelijke overbelasting en ongemak, waardoor je minder snel uit je concentratie wordt getrokken. MeetDistrict beschouwt het aanbieden van comfortabele en verstelbare bureaustoelen als een minimumvereiste in de dienstverlening, maar dit comfortniveau kan – letterlijk – verder worden verhoogd door te opteren voor stabureaus en verstelbare bureaus. Vraag maar raak; we hebben ze in voorraad! Dergelijke bureaus verminderen niet alleen de gezondheidsrisico’s die gekoppeld zijn aan langdurig zitten, je blijft namelijk ook alerter wanneer je een groot deel van je dag rechtop staat.

Streling voor het oog

Wat je ziet en hoort, heeft een grote invloed op je productiviteit. Het is bijvoorbeeld bewezen dat natuurlijk licht een positieve impact heeft op je stemming en productiviteit, dus haal hier het maximale uit door je werkplek dichtbij een raam te plaatsen. Was het je trouwens al opgevallen dat bijna iedere kantoorruimte in de verschillende MeetDistrict-locaties een raam heeft dat reikt van de vloer tot het plafond?

Het toevoegen van persoonlijke accenten zoals foto’s, planten of kunst zal je werkplek ook meteen een pak uitnodigender en inspirerender maken. Een ander voorbeeld van visuele impact is kleurenpsychologie. Blauw zou bijvoorbeeld de geest stimuleren, en groen kan een gevoel van rust creëren.

Luister naar je voorkeur

Achtergrondgeluiden kunnen je productiviteit ook ten goede komen – of net niet. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur werk je misschien beter in een stille werkruimte of ben je productiever wanneer je luistert naar bepaalde achtergrondgeluiden. Denk eventueel eens na over een geluidswerende hoofdtelefoon of een zogenoemd white noise-apparaat. Bij MeetDistrict heb je toegang tot meerdere werkruimtes waar je verschillende niveaus van omgevingsgeluid kan ervaren. Kies bijvoorbeeld voor de SilentDistrict om in volledige stilte te werken, of doe compleet het tegenovergestelde en laat je inspireren door de bruisende bedrijvigheid van de MarktPlaats.

Houd je energieniveau op peil

Zorg ervoor dat je energieniveau op peil blijft door voldoende gezonde snacks en water binnen handbereik te houden. Bij MeetDistrict krijgt iedere nieuwe Member bijvoorbeeld bij hun verwelkoming binnen de Community een eigen Dopper-fles, als aanmoediging om voldoende water te drinken.

Wat gek genoeg ook helpt bij het behouden van focus, is om deze regelmatig te verbreken. Probeer een aparte pauzeruimte te creëren om effectief te deconnecteren van je activiteiten. Exact om deze reden voorziet MeetDistrict slechts op enkele plaatsen per locatie een koffie- en waterstations. Zo wordt je koffiepauze namelijk ook écht een pauze van je werk.

Conclusie

Bereik op je werk optimale productiviteit door het samenbrengen van verschillende creatieve en praktische elementen. In de eerste plaats wil je abstracties natuurlijk zoveel mogelijk beperken door het behouden van een opgeruimde werkplek en een gestructureerde agenda. Daarnaast kan je je geest in lijn brengen met je lichaam door ervoor te zorgen dat je fysiek op je gemak bent dankzij een ergonomische omgeving, positieve visuele stimulatie en het vinden van het perfecte achtergrondgeluid. En vergeet niet om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen! We lieten ons vertellen dat pure chocolade boordevol antioxidanten zit die veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen – en dat is werkelijk het enige excuus dat we nodig hebben om deze tip ter harte te nemen.

Bij een MeetDistrict Membership zit standaard misschien dan geen chocoladevoorraad inbegrepen, maar alle locaties voldoen wel aan de vereiste productiviteitsvoorwaarden qua ergonomie, natuurlijk licht, variatie in de werkomgeving en inspirerende werkplekken. Zin om dit zelf te ondervinden? Neem dan een kijkje in onze vier locaties waar productiviteit wordt ondersteund door een optimale werkomgeving.

Share on

Mis geen enkel inzicht!

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg de laatste trends in werkplekinnovatie.
Newsletter

We care about the protection of your data. Read our Privacy Policy.

MeetDistrict HQ

  • ma - do 08:00-18:00
    vr 08:00-17:00
    za, zo & feestdagen gesloten