Het is zomer! Wat voor leuks ga jij zoal doen? Misschien wel snorkelen, exotische smaakpaletten ontdekken, dansen op je favoriete festivals en… waarschijnlijk ook werken. Ook al doet de zon haar best om ons naar buiten te lokken en bestoken onze vrienden ons met de ene jaloersmakende vakantiefoto na de andere, de realiteit blijft jammer genoeg dat de meeste mensen ook gewoon moeten werken tijdens deze warme en zonnige periode. Voorkom een seizoensgebonden rancune tegenover je werkplek en volg het aloude Romeinse voorbeeld: utile dulci! Of met andere woorden: combineer het nuttige met het aangename om ook tijdens een eventuele hittegolf te blijven genieten van je dagtaak. Lees in deze blog hoe je een zomerse werkplek creëert die je productief houdt gedurende het seizoen.

Transformeer je kantoor in een zomers paradijs

Geef je humeur en productiviteit een boost door heldere en zomerse kleuren zoals geel, groen en blauw in het interieur van je werkomgeving te verwerken. Zorg ook voor zoveel mogelijk natuurlijke lichtinval om alles mooi tot zijn recht te laten komen. En om helemaal in het thema van het seizoen te blijven, kan je wat zomerse decoraties toevoegen zoals schelpen, palmboompjes of tropische bloemen. Of kies voor posters of kunstwerken met een strand erop, zodat je zicht hebt op zee terwijl je geniet van het comfort van een werkruimte met airconditioning.

Overwin de hitte

Des te hoger de temperatuur, des te lager de concentratie. Ga dus de hitte te lijf en blijf voldoende gehydrateerd door telkens een waterfles dichtbij te houden. Investeer misschien ook in een comfortabele en luchtdoorlatende bureaustoel met een rugleuning van gaas om koel te blijven. Probeer indien mogelijk om enkel te werken tijdens de koelere momenten van de dag en tijdens de warmste uren het werk even neer te leggen. Of gebruik ventilatoren, airconditioning of andere temperatuurregelsystemen om je kantoor te verkoelen. Doorheen de jaren hebben onze MeetDistrict-locaties meerdere hittegolven doorstaan, en hebben ze zich ook tijdens de zomerperiode bewezen als comfortabele toevluchtsoorden voor onze Members.

Behoud een fris gevoel

Ook al lukt het om koel te blijven op kantoor, tijdens de zomer blijft het moeilijk om een fris gevoel te behouden. Probeer eens om wat plantjes aan je werkplek toe te voegen om de lucht te zuiveren en een frisse sfeer te creëren, en gebruik een luchtverstuiver met essentiële oliën van citrus of pepermunt om je werkruimte fris en verkwikkend te houden. Regelmatig korte pauzes nemen kan ook verkwikkend werken. Het is namelijk bewezen dat zulke pauzes burn-outs kunnen vermijden en je geest helder kunnen houden, dus overweeg het zeker om af en toe een kleine wandeling te maken of om een luchtje te scheppen terwijl je geniet van het zomerse weer.

Behoud je werkritme

Consequentie en dagelijkse doelen houden je gefocust en gemotiveerd; behoud daarom een regelmatig schema en blijf in de mate van het mogelijke trouw aan je gebruikelijke werkroutine. Sta niet toe dat het lome tempo van de zomer je focus verstoort en zorg ervoor dat je bureau netjes en goed georganiseerd blijft. Rommel kan je stressniveau verhogen en je efficiëntie beperken, dus een gestructureerde en ordelijke werkplek kan wonderen betekenen voor je productiviteit.

Conclusie

De zomer is heerlijk, dus we genieten dan maar best van iedere minuut – zelfs wanneer we aan het werk zijn. Haal alles uit het seizoen door lichte en zomerse kleuren en decoraties te omarmen, waarom zou je namelijk enkel aan het strand kunnen genieten van schelpen? Blijf fysiek en mentaal fris door voldoende water te drinken, regelmatig pauzes te nemen en je kantoor koel te houden. En vooral; trap niet in de val om te gaan slabakken en houd vast aan je gebruikelijke werkschema. MeetDistrict blijft in ieder geval verder doen zoals gewoonlijk en houdt ook tijdens de zonnige zomerdagen de deuren voor je open. Oh – en mocht je toch een leuke vakantie hebben gepland, aarzel dan niet om ons een postkaartje te sturen!

Share on

Mis geen enkel inzicht!

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg de laatste trends in werkplekinnovatie.
Newsletter

We care about the protection of your data. Read our Privacy Policy.

MeetDistrict HQ

  • ma - do 08:00-18:00
    vr 08:00-17:00
    za, zo & feestdagen gesloten
Newsletter